UserGroup

Vanaf de allereerste start van Cerescon is input van aspergetelers in de ontwikkeling van de Sparter uiterst waardevol geweest. Begin 2015 heeft dit geresulteerd in een UserGroup: een aantal innovatieve telers uit Nederland en Duitsland die intensief meedenken met de ontwikkeling. Zij voorzagen Cerescon van productvereisten, testfaciliteiten, bedrijfsinformatie rondom productiekosten en gaven terugkoppeling op de ontwikkelingen en technische keuzes van Cerescon. Alle UserGroup-leden hebben een Letter of Intent getekend om in de toekomst een Sparter te kopen.

Na intensieve testen bij UserGroup leden in de seizoenen 2017 en 2018 is de UserGroup uitgebreid én opgesplitst in een Nederlandse en een Duitse groep van innovatieve telers en een loonwerker.

    Doel UserGroup
    Cerescon vraagt van deze UserGroup:
  • Terugkoppeling van hun gebruikerservaringen aan de Cerescon-ontwikkelafdeling met het doel de Sparter nog verder te verbeteren.
  • Applicatiekennis te verzamelen van machine-oogsten en dit te delen met collega-UserGroup leden teneinde inzicht te krijgen hoe de aspergeteelt aangepast kan worden om selectief oogsten nog verder te verbeteren of te vereenvoudigen.
  • Cerescon te ondersteunen in research en test-activiteiten bijvoorbeeld door het delen van applicatiekennis of het beschikbaar stellen van een testveld tijdens of na het seizoen.

Cerescon biedt deze UserGroup directe invloed op de functionaliteit van de Sparter en als eerste toegang tot alle informatie. Het tekenen van een Letter of Intent is een voorwaarde om deel te nemen aan de UserGroup.

Lees hieronder wie de UserGroup leden zijn en waarom ze deelnemen.

Nederlandse UserGroup

Teboza logo

“Cerescon combineert, door goed gebruik te maken van haar UserGroup de kennis van haar high tech machinebouw met applicatie kennis van de aspergeteelt.”
Lees interview

Martens logo

“Met de Sparter hebben we dadelijk de zekerheid dát het product geoogst wordt én ook nog met een betere kwaliteit.”
Lees interview

Van Cranenbroek logo

“We hebben vertrouwen in het team Ad Vermeer en Thérèse van Vinken. Daarachter staat een team van zo’n 20 mensen die fulltime aan de machine ontwikkelen.”
Lees interview

De Wit logo

“Als de Sparter over niet al te lange tijd bij De Wit ingezet kan worden, zal dit veel meer rust geven in het bedrijf.”
Lees interview

Geurts-Pouwels logo

“Als de Sparter voldoet aan de specificaties en ingezet kan worden op het bedrijf moet er een echte kwaliteitsslag plaatsvinden.”
Lees interview

Vermeer logo

“Oogsten met de Sparter betekent voor Vermeer Asperges naast kostprijsreductie en betere kwaliteit ook heel veel minder sores.”
Lees interview

Maas Kessel logo

“Automatisch selectief oogsten biedt Maas-Kessel een mooie kans om in de toekomst de dienstverlening uit te breiden naar het oogsten van asperges voor telers.”
Lees interview

Duitse UserGroup

Winkelmann logo

“Voor Winkelmann is Cerescon een innovatief, professioneel geleid hightechbedrijf met het potentieel om de aspergesector te helpen en een bijdrage te leveren aan de toekomstige levensvatbaarheid van zijn activiteiten.”
Lees interview

Thiermann logo

“Met automatisering kan Thiermann onafhankelijker worden van buitenlandse seizoenarbeiders.”
Lees interview

Ahlbrand logo

“Een selectieve aspergeoogstrobot is een high-tech machine en nieuw op de markt. Ahlbrand is ervan overtuigd dat de technologie zal werken.”
Lees interview

Hoffheinz logo

“Nu de loonkosten blijven stijgen, ziet Spargelhof Hoffheinz de toekomst van de aspergeoogst in de automatische selectieve oogst. De Sparter is hiervoor het meest geschikt.”
Lees interview

LVA logo

“Wij zien de selectieve aspergeoogstrobot van Cerescon als het meest innovatieve oogstconcept op dit moment op de markt.”
Lees interview